Целта му е да предоставя официална информация от Изпълнителната власт

Представиха единен информационен портал за коронавируса към Министерския съвет. Неговата цел е да предоставя официална информация за мерките и дейностите, които предприема Изпълнителната власт, както и издадени документи.

Приложението ViruSafe вече работи

Целта му е също гражданите и бизнесът да бъдат максимално улеснени с търсенето на информация относно коронавируса.

"Сред основните ни цели е, в огромния обем от информация, с която сме заляти, да отделим само официалната. Само тази, която е произведена от публичните институции", заяви Красимир Божанов, директор на дирекция "Модернизация на администрацията". Той обясни, че сайтът ще се обновява ежечасно, а информацията в него ще е адаптирана за потребителите.

Порталът е създаден безвъзмездно от "Информационно обслужване". Координацията по събиране и обобщаване на информацията е направена от екип на Министерския съвет.

Какво да правим, ако полетът ни е отменен заради епидемията?

На сайта има няколко рубрики. В рубрика "Документи" са разположени всички последни заповеди и двата най-важни образеца, които се ползват активно от гражданите. В рубриката "Въпроси и отговори" се намират тези въпроси, които най-често се задават към институциите. Целта е да се обогати обратната връзка с гражданите. Създадена е и секция с телефони и връзки за контакт, в която са обобщени всички възможни контакти на държавните институции. Статистиките на Оперативния щаб също ще се съобщават в портала.

Информационният портал можете да откриете ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.