Цветелин Кънчев апелира към дисциплина и здрава ръка

"Мисля, че циганите спазват мерките, но "мангасарите" не ги спазват. Както е и при българите - те ги спазват, но байганьовците - не. Апелирам към дисциплина и здрава ръка, циганинът си дава сметка колко е сериозна ситуацията", заяви лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев. Той празнува имен ден на Цветница. Заради мерките за сигурност тази година ще празнува само с хората, с които е изолиран.

Поставиха КПП-та в махалите в София

"На време се вземаха мерки. При нас ситуацията, може би, е най-добра в целия свят", смята Кънчев. Той също е чакал на опашка, за да се върне в града от провинцията. Смята, че ако мерките се нарушават, тогав държавата ще се разруши.

Доброволец следи за спазването на реда в махалите (ВИДЕО)

Той смята, че към хора, които бият и ограбват възрастни хора, не трябва да се проявява толерантност. Кънчев е на мнение, че в управлението трябва да влязат хора от ромски произход, за да всяват респект на хората от малцинствата, които извършват подобни престъпления.

Целия разговор на Диана Найденова с Цветелин Кънчев гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.