51-годишният мъж е задържан

Масов убиец отне живота на 16 души в Канада. Това е най- кървавото подобно престъпление в историята на страната. Издирването на мъжа продължи повече от 12 часа. След 100- километрово преследване той е бил обграден, а полицията обяви, че е мъртъв.

Част от жертвите на 51-годишния извършител са били избрани случайно. Сред тях е и служителка на реда- майка на две деца.  Предполага се, че между жертвите има и роднини на убиеца.

ФБР: Масовият убиец от Дейтън е бил обсебен от идеята за насилие

"В имот в град Портапик бяха намерени няколко тела на убити, както в сградата, така и извън нея. Убиецът не беше там и търсенето му продължи цялата нощ, както и на следващата сутрин. Преследването ни отведе до няколко локации, някои от които бяха подпалени. Мога да потвърдя, че извършителят е носел полицейска униформа и е карал кола, направена да прилича на полицейски патрулен автомобил", каза Крис Ледър, командир на полицията в Нова Скотия.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.