Домът на Петка Тенева е разбиван многократно

Крадци ограбиха 88-годишна жена от мъглижкото село Дъбово. Домът на Петка Тенева е разбиван многократно. При последния обир са отнети пормонето й и лични вещи. Извършителите вече са задържани.

„Блъснаха ме и паднах по гръб. Взеха портфейла и избягаха. Започнах да викам“, разказа жената.

В портмонето на възрастната жена били последните й 40 лв. до пенсия. Откраднали покъщнина и дрехи от горния етаж на къщата.

Зачестиха ли обирите от маскирани при извънредното положение?

Полицията започва веднага разследване по случая. „Бяха установени и задържани извършителите на деянието. Става въпрос за мъже на 53 и на 63-годишна възраст. Те са криминално проявени и осъждани.  Въпреки ангажираността на състава, за спазване на противоепедимичните мерки, противодействието на битовата престъпност остава приоритет в работата на Министерството на вътрешните работи и прокуратурата“, каза старши комисар Стоян Стоянов директор ОДМВР Стара Загора.

Заловените мъже са с няколко присъди зад гърба си, основно за обири и битови кражби. Наложена им е мярка постоянен арест и ги очакват до 15 години затвор.

„Работата по този вид престъпления, особенно при самотни, стари хора, които са най-вече обект на такива посегателства, е приоритет на прокуратурата и ще продължим“, поясни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

В селото патрулира и кола на охранителна фирма, която прави обходи до домовете на самотно живеещите хора.

Репортер: Георги Манев

"ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА": Служител задигна софтуер и компютър за половин милион лева

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!