Петима жители на квартала са в ареста

Удар на икономическа полиция! Иззеха половин тон тютюн без бандерол от „Шекер махала” в Пловдив. Петима жители на квартала са в ареста.

Близо 500 кг ситно нарязан тютюн е открит в микробус на бул.  „Васил Априлов” в града при специализирана полицейската операция по линия на акцизните стоки. Служители от икономическа полиция и специализирани полицейски сили са иззели чували и торби със ситно нарязан тютюн. Иззети са мобилни телефони и електронни везни.

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани петима мъже на възраст между 24 и 41 години, жители на „Шекер махала”. Четири от лицата са криминално проявени по различни линии- незаконна търговия с тютюн, хулиганство, управление на МПС под въздействие на наркотици и за нанесена средна телесна повреда.

В хода на операцията са претърсени и други адреси на територията на квартала. Работата по документиране на случая продължава.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.