В домовете им са намерени кокаин, метамфетамин и марихуана

24-годишен мъж и 22-годишна жена са задържани във Варна по време на акция срещу разпространението на наркотици. Тя се е провела на 22 май.

В района на лятно кино „Тракия“ криминалистите са задържали 24-годишен мъж, осъждан за разпространение на наркотици, от когото са иззети пакетчета с кристално вещество. В рамките на проверката униформените установили, че в автомобила му го изчаквала 22-годишна жена.

В обитавани от двамата жилища на три адреса във Варна, както и в два леки автомобила, ползвани от мъжа, са намерени и иззети кокаин – 36,59 г, метамфетамин – 1896,59 г и марихуана – 966,13 г, както електронни везни, ползвани от двамата, мобилни телефони и над 20 000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор при Варненската окръжна прокуратура. На 24-годишния е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по случая продължава. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.