„Въпросният убиец е с много тежка социопатия, нито за миг не признава вината си", каза още той

„Очаквах искане за възобновяване на делото за убийството на сина ми, защото както заявих и в съда, по време на първа инстанция, в случая въпросният убиец е с много тежка социопатия. Това е човек, който нито за миг не признава вината си. Той живее с мисълта, че е извършил нещо добро, убивайки човек”. Това заяви Христо Монов, бащата на убития студент Андрей Монов. 

Темата "Полфрийман" отново е на дневен ред

„Странно ми е това искане на адвоката му, защото точно той на заседанието на 19-ти септември миналата година в присъствието на убиеца на сина ми е цитирал, че той е „приемал отговорността за собственото си криминално поведение и осъзнава фактите, допринесли за извършеното престъпление”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

„Ничия земя“ – Неразказаното за едно убийство

И допълни: „Ето това е социопатът - когато му изнася, за да бъде освободен - той признава. Когато е освободен, той иска да бъде оневинен".

В искането на Джок Полфрийман за възобновяване на делото, Монов вижда „пъклен план държавата да бъде още повече злепоставена”. „Ако се възобнови делото, той ще започне да води със своите добри приятели от Хелзинкския комитет безкрайни дела срещу държавата за това, че е бил несправедливо осъден, но от това няма да излезе нищо”, категоричен бе той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.