Митничарите задържаха стока за 70 000 лева

Митничари задържаха 220 кг тютюн за наргиле при проверка на микробус, влизащ у нас от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

На "Капитан Андреево" пристигнал товарен микробус с чужда регистрация, управляван от турски гражданин на път за Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

 Пред митничарите шофьорът декларирал 54 кутии цигари, без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са задържани за поставяне под митнически режим. Товарното помещение било пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът заявил, че са порода бойни индийски петли и кокошки. Митническите служители отварили клетките и в четири от тях намерили скрити 120  пакета с по един килограм тютюн за наргиле.

При проверката са намерени и кашони с още 100 кг тютюн за наргиле и 20 пакета по 0,500 кг. Задържаният общо 220 кг тютюн за наргиле е без акцизен бандерол с пазарна стойност 70 000 лева. 

Превозваните птици са върнати обратно в Турция, след като ветеринарен инспектор от БАБХ установил, че шофьорът не притежава никакви  документи за тях.