Алиансът отново отхвърли твърденията на Лукашенко

НАТО отново опроверга твърденията на президента на Беларус, че войски на алианса се придвижват към страната му.

Лукашенко изпрати войски да пазят западната граница на Беларус

Александър Лукашенко приведе армията в пълна бойна готовност и пак каза, че Запада подготвя инвазия в държавата. Облечен в униформа държавният глава посети военна база в западната част на страната и дълго говори на офицерите как НАТО ще превземе Беларус и страната ще изчезне. Президентът на съседна Литва нарече твърденията на Лукашенко "напълно безпочвени" и каза, че той се опитва да отклони вниманието на обществото от протестите срещу него чрез въображаема заплаха. Полша обяви, че поведението на Лукашенко е "пропаганда на режима" и никакви войски не заплашват Беларус.

Лукашенко нареди протестите в Беларус да бъдат потушени

"Всичко е напълно сериозно. Личи си от изявленията на западните държави. Напълно открито го казват, което е директна намеса в нашите работи. Притискат ни да участваме в преговори. Ясно е защо се прави. Затова казвам на Вас, като министър на отбраната и на офицерите от Западното направление - бъдето готови да направите всичко, за да ни защитите”, заяви Александър Лукашенко.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.