Опозиционерката определи страната като приятелска

Беларуската опозиция е готова да приеме Русия като посредник, ако усилията за разрешаване на политическата криза в страната без международна помощ се провалят, заяви пред Евронюз бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановска, цитирана от БГНЕС.

Стотици хиляди на протест срещу Лукашенко на рождения му ден

„Ако се нуждаем от чуждестранно посредничество в преговорите, определено ще разгледаме Русия като един от участниците в процеса. Русия е държава, с която имаме приятелски и близки отношения", каза Тихановска.

Помощник на Лукашенко разговаря с протестиращите

Президентските избори в Беларус се проведоха на 9 август. Според Централната избирателна комисия, действащият Александър Лукашенко е спечелил 80,10 на сто от гласовете, докато Светлана Тихановская, считана за негов основен съперник, е спечелила 10,12 на сто.

Путин признава изборите в Беларус за легитимни

След като резултатите на изходните анкети бяха обявени късно на 9 август, в центъра на Минск и други градове започнаха масови протести, в които имаше сблъсъци между протестиращи и полиция.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.