Органите на реда настояват за по-високи заплати

Продължават щафетните протестни акции на полицаите в страната. Униформените настояват за по-високи заплати. Първата демонстрация на органите на реда беше във Варна в сряда вечерта.

Протестите продължават в Русе, Кърджали и Бургас. От Синдиката на МВР посочват, че ако не бъдат удовлетворени исканията на униформените, се предвижда голям национален протест в София. 

Пожарникари, полицаи и служители на телефон 112 от Русенска, Разградска и Великотърновска области се събраха днес на мълчалив протест на един от централните площади в Русе.

Те поставиха на земята каски, които символизират тяхното огорчение и несъгласие от това, че не са включени в министерското постановление с които се определят допълнителни финансови стимули за работещи на първа линия в условията на пандемия.

„Тук сме заради това министерско постановление, в което са включени 34 държавни администрации, агенции и министерства, а ние не сме сред тях. Ние винаги сме на първа линия. Останахме меко казано обидени”, заяви пожарникарят Иван Димитров.

„Срокът, в който е обявено, че ще продължат регионалните протести е 8 ноември. Ако няма резултат, след това ще пристъпим към протест, на който имаме право”, коментира Венелин Шопов, който е полицай.

Полицаи излязоха на протест в различни градове на страната

Ще бъдат ли изпълнени исканията на полицаите за по-високи заплати?

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.