Звездата спечели Нобелова награда за литература през 2016 г.

Отдавна изгубена поредица от документи на Боб Дилън, включително размишленията на композитора за антисемитизма и непубликувани текстове на песни, са продадени на търг за общо 495 000 долара.

Боб Дилън пусна нова 17-минутна песен за убийството на Джон Кенеди (ВИДЕО)

От базираната в Бостън RR Auction съобщиха, че колекцията, частно притежавана от покойния Тони Глоувър, дългогодишен приятел и довереник на Дилън, е продадена в четвъртък, като по-голямата част от ключовите експонати са отишли при купувач, чиято самоличност остава неизвестна, съобщава БГНЕС.

Колекцията включва стенограми от интервютата на Глоувър от 1971 г. с Дилън и писма, които двамата си разменят. Интервютата разкриват, че Дилън е имал антисемитизъм в съзнанието си, когато е сменил името си от Робърт Цимерман, и че е написал Lay Lady Lay за Барбра Стрейзънд.

79-годишният Дилън беше близък с Глоувър, който почина миналата година. Двамата мъже влязоха в голямата музика през сцената на едно и също кафенето в Минеаполис. Вдовицата на Глоувър, Синтия Недлър, пусна документите на търг онлайн.

Уличиха Боб Дилън, че е плагиатствал в Нобеловата си лекция

Дилън спечели Нобелова награда за литература през 2016 г., след като даде на света Blowin 'in the wind, Like a Rolling Stone, The Times They Are a-Changin' и други химни на бурните 60 години на миналия век.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си