От януари до октомври страната е приела с 41 милиона туристи по-малко в сравнение с 2019 г.

Броят на чуждестранните туристи в Турция е спаднал със 72,5% на годишна база през първите 10 месеца на 2020 г. поради коронавируса, съобщи Синхуа, позовавайки се на турското министерство на културата и туризма.

Рекорден спад на туристите в Истанбул

В периода от януари до октомври страната е приела 11,2 милиона чуждестранни гости, което е с 41 милиона по-малко в сравнение със същия период на 2019 г., сочи статистическият доклад на агенцията.

В Турция влиза в сила частична карантина

Най-големият град и икономически център на държавата, Истанбул, е привлякъл 37% от общия брой чужденци. Следва го средиземноморският курорт Анталия, който представлява 28% от туристите. Миналата седмица страната наложи ограничения за уикенда, затвори ресторанти и кафенета и определи ново работно време, за да ограничи рязкото увеличение на случаите на COVID-19.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.