Мярката е временна

Гръцките власти временно преустановяват проверките с бързи тестове за COVID-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили на контролно-пропускателния пункт „Промахон“. Временно за тях отпада и изискването за предварително попълнен PLF формуляр, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Километрична опашка от камиони на "Кулата"

За останалите пътуващи, на които е разрешено влизането в Гърция през ГКПП „Кулата“ - „Промахон“, остават досегашните изисквания. Това са гръцки граждани, постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини. Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти  предварително попълнен формуляр за пътуване с получен QR код и отрицателен PCR тест за COVID-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на страната.

Нови изисквания към водачите на камиони на ГКПП „Промахон“

На всеки от тази категория пътуващи се прави бърз тест на пункта. При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци се пропускат и се поставят под 14-дневна карантина, останалите не се допускат в Република Гърция.

Нови мерки за всички влизащи в Гърция през ГКПП “Промахон”

От 23 до 7 часа през ГКПП „Промахон“ гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили в двете посоки.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.