Стадион "Сан Паоло" съвсем скоро може да се казва "Диего Армандо Марадона"

Отборът на "Наполи" почете паметта на легендата на клуба и световния футбол Диего Марадона, който почина на 60-годишна възраст от инфаркт.  В мача срещу хърватския "Риека" от група F на Лига Европа италианците излязоха с еднакви фланелки - с номера на Марадона - 10, и името му на гърба си.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Двубоят беше изцяло доминиран от новината за смъртта на великия аржентинец. Загрявката протече под звуците на знаменития хит на "Опус" от 80-те "Live is Life".

Стоичков: Диего беше човек с много голямо сърце (ВИДЕО)

Заради пандемията от коронавирус срещата се изигра пред празните трибуни на "Сан Паоло", който по предложение на кмета на Неапол скоро може да бъде кръстен на Марадона.

 

 

"Диего е гордостта на този град. Той караше всички да мечтаят. Много момчета носят името Диего. За мнозина той е по-важен дори от Сан Дженаро - светецът покровител на Неапол. Аз имам много прекрасни спомени за него, обядвали сме няколко пъти. Той никога няма да умре, защото беше необикновен", каза треньорът на "Наполи" Дженаро Гатузо.

Революционно предложение в памет на Марадона

Хиляди фенове се събраха пред стадиона, за да почетат любимеца си, като не спряха да окуражават отбора дори и отвъд огражденията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.