Мошениците са били задържани от полицията

Германските сили на реда задържаха в Берлин двама мошеници, представяли се за полицаи, опитвайки се да глобяват минувачи за предполагаемо неспазване на карантинните мерки. Това съобщи днес столичната полиция в Германия, предаде ТАСС.

Някои германски провинции може да облекчат ограниченията около Коледа

Измамниците се приближили до двама младежи в парка Мауерпарк и се представили за служители на реда, контролиращи спазването на карантината. Поискали глоба в размер на 1000 евро и отгоре на това обискирали единия минувач. Младежите усетили, че нещо не е в ред, и извикали полиция, която успяла да залови заподозрените.

В сряда германските власти удължиха частичната карантина в страната до 20 декември. В страната се разрешават семейни сбирки, но с най-много петима участници от две домакинства. Въвеждат се по-строги правила за посещение в магазините - до един посетител на 10 кв. м площ. В особено застрашените региони учениците от 8 клас нагоре ще ходят на занятия в различни смени.

Плюшени панди заместиха клиентите в германски ресторант (СНИМКИ+ВИДЕО)

В Германия са затворени ресторантите, баровете и другите заведения за обществено хранене, разрешени са само доставките на храна и напитки за вкъщи. Спрели са работа фитнес клубовете, салоните за татуировки, басейните, козметичните и масажните студиа, театрите, кината и концертните зали, напомня ТАСС.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА