Черно-белите мечета трябваше да останат в Калгари още три години

Канадска зоологическа градина потвърди, че пандите, които е върнала на Китай по-рано от предвижданото заради недостиг на бамбук, са стигнали до Чънду в провинция Съчуан, съобщава БТА.

Първата панда, родена в Нидерландия, с дебют пред публика (СНИМКА)

Гигантските панди Ър Шун и Да Мао пристигнаха в Канада през 2013 г. в рамките на 10-годишно споразумение с Китай. Първите пет години те живяха в зоологическата градина в Торонто, а след това бяха преместени в Калгари през 2018 г.

Близначета панди отпразнуваха първия си рожден ден със специална замразена торта (СНИМКИ)

"Мислим, че най-доброто и безопасно място за Ър Шун и Да Мао в тези трудни времена е у дома в Китай, където бамбукът е в изобилие и е лесно достъпен", каза директорът на зоологическата градина в Калгари Клеман Лантие.


Пандите се хранят само с бамбук, като възрастно животно изяжда до 40 кг дневно. От зоологическата градина в Калгари казаха, че доставките им са нарушени от девет месеца, а настъпилата зима само влошава нещата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.