Вижте какво още каза той

Рискът от заразяване с COVID-19 в денталните кабинети е сведен до минимум. Това заяви председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков в студиото на „Събуди се”.

3614 са новите случаи на коронавирус у нас

„По правило, още преди пандемията, всички повърхности там се дезинфекцираха. Ако пациентът обаче скрие информация за състоянието си от стоматолозите, то наистина може да се получи зараза. Сигурен съм, че има и такива случаи”, каза още той.

Зъболекар предупреди за нежелан ефект на медицинските маски

По думите му, ако пациент има съмнения, че е заразен с коронавирус, то е добре той да си направи PCR тест преди посещението си при стоматолог или поне да го извести за състоянието си.

„Ако човек е боледувал от коронавирус, незабавно трябва да изхвърли четката си за зъби. Вирусът се задържа върху повърхности, а една от тях е именно пластмасата", каза още д-р Шарков.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.