От известно време автобусните линии, които обслужват района, са разредени

Криза с междуселищния транспорт в Русе. Десетки жители на села са останали без редовни автобусни линии. Сред тях и голям брой медици, работещи в COVID отделенията на три болници.

От фирмата-превозвач заявиха пред NOVA, че нямат достатъчно пътници и не могат да изплащат купените микробуси. Обмислят напълно да прекратят работата си по много от разписанията до Русе.

От Общината ще търсят решение на среща с превозвача и собствениците на болници, в които работят най-редовните пътници по тези линии.

ОТ „МОЯТА НОВИНА”: Част от спирка падна върху главата на жена в София

„Проблемът е налице от много време. В неделя и в празничните дни не можем да отидем на работа. Търсихме съдействие от кмета на Червена вода. В рамките на 3-4 дни проблемът беше решен. Сега обаче пак се оказва, че няма да можем да пътуваме”, разказа Катя.

Превозвачът обясни за NOVA, че не може да обслужва линиите в няколко села в областта.

Таксиметрови шофьори отново излязоха на протест

„За този проблем разбираме от Вас. През вчерашния ден не беше входиран сигнал при нас. Аз също разговарях с превозвача и той ми каза, че няма пътуващи. Сега става ясно, че има желаещи, а няма транспорт. Ще направим среща с превозвача и със зам.-кмета и смятам, че ще вземем решение”, заяви Георги Игнатов, директор на дирекция "Екология и транспорт" в Община Русе.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.