Новият собственик е пожелал да остане анонимен

Комикс за Батман от 1940 г. беше продаден за рекордната сума от над 2,2 милиона долара на търг, организиран от аукционна къща „Херитидж окшънс". Новият собственик е пожелал да остане анонимен, съобщава Робърт Уилонски, говорител на базираната в Далас тръжна къща.

Комиксът "Батман No1" показва супергероя и неговия сподвижник Робин в полет на жълт фон над червения силует на град Готъм.

Изданието, което според „Херитидж окшънс" е в „почти идеално състояние", включва и други популярни комиксови персонажи като Жокера, Хюго Стрейндж и Жената котка.

Батман няма да убива никого в новия филм

Комиксът е купен за 3000 долара от колекционер в Хюстън през 1979 г. Оригиналната му цена от 1940 г. е 10 цента.

Предишният рекорд за най-голяма сума, платена за комикс за Батман, беше поставен през ноември, когато "Детектив Комикс No27" от 1939 г., с първата поява на супергероя, беше продаден за 1,5 млн. долара. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА