При инцидента има десетки жертви

Мощен пожар избухна в Дом за възрастни хора в източния украински град Харков, съобщава Ройтерс. Най-малко 15 души са загинали в пламъците. Девет души са получили наранявания, информират от украинската служба за извънредни ситуации.

Пожар в института, произвеждащ най-много ваксини в света (ВИДЕО)

Огънят тръгнал от последния етаж на двуетажната сграда, пригодена за старчески дом,  и бързо се разпространил. По това време вътре имало 33 души. Пламъците са обхванали площ от 100 квадратни метра. 

Умишлен ли е палежът, при който дете се спаси по чудо

Прозорците на приземния етаж на зданието са били с решетки, което е забавило евакуацията на хората, посочват от пожарната.

В потушаването на пламъците са участвали 28 огнеборци и пет единици техника. Събитието е окачествено като извънредна ситуация от държавно значение.

Украинският президент Владимир Зеленски призова министъра на вътрешните работи да проведе щателно разследване, за се установят причините за трагедията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.