Обвиняемите са задържани за 72 часа

Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняеми  трима души - А.Д., на 30 г., В.Б., на 42 г., и А.И., на 59 г., за това, че на 26 април 2021 г. в  пазарджишкото село Главиница забили кирки в три автомобила, паркирани пред дома на мъж от селото – Стоян Иванов. Двама от обвиняемите са действали като извършители, а третият – като подбудител. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пазарджик.

Коли осъмнаха със забити кирки в капаците в Пазарджишко (ВИДЕО)

На 26 април през нощта Стоян е подал сигнал в РУ – Пазарджик за това, че в три автомобила, паркирани пред дома му, са забити пет кирки. Охранителни камери заснемат мъжете, които извършили престъплението, да приближават към колите и забиват демонстративно кирките в предните капаци. След това бягат.

Трите автомобила са със счупени предни стъкла и дупки в предните капаци от забитите в тях кирки. Посегателството се случило малко след 3 часа сутринта. Тогава собственикът Стоян чува чупенето на стъкла. Когато излиза навън, вижда автомобилите си със забитите в тях кирки.

Какви са версиите за посегателството с кирки в Пазарджик?

След разследване от Районната прокуратура в Пазарджик установили, че тримата обвиняеми са съпричастни към извършеното деяние. Според събраните доказателства, причина за повреждането на автомобилите е конфликт между подбудителя и пострадалия. Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава.