Това се е случило малко след 10 часа

Автобус с 40 деца катастрофира край Горна Малина. Първокласниците отивали на екскурзия до София за първи юни. На Подбалканския път обаче бетоновоз блъска рейса отзад. За щастие, при инцидента няма пострадали. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

Докато автобусът се е движил по пътя, на мястото на катастрофата е имало друг инцидент между две леки коли. Шофьорът на рейса е опитал да намали скоростта, но в този момент в него се е врязал бетоновозът.

Цистерна катастрофира на пътя Разград - Русе

Тежка катастрофа с петима абитуриенти в центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Две коли бяха спрели. Шофьорите пишеха протокол. Автобусът намали скоростта. В момента, в който тръгна да се изнася в насрещното платно, бетоновоз го удари. Децата се изплашиха”, каза Веселин Личев – управител на автобусната фирма.

„Намалих, дори бях спрял. Когато потеглиха колите, тръгнах и аз. В този момент ме удариха отзад. Ударът беше силен, изхвърли ме на 10-15 метра”, коментира Дамян Савов.

 Шофьорът на бетоновоза обясни пред екипа ни, че дъжът му е попречил да спре. На шофьорите са направени проби за употреба на алкохол. И двете са отрицателни, съобщиха от МВР. Заради катастрофата в продължение на часове движението се осъществяваше само в лентата в посока Пирдоп.

При инцидента няма пострадали.  Децата от автобуса са били извозени с бус до спортната зала в Горна Малина. 

Огледът на мястото трябва да установи какви са причините за катастрофата. А малко след 12.00 ч. първокласниците успяха да продължат екскурзията си с друг автобус.