Трафикът към морето беше блокиран с часове

Тежка катастрофа почти блокира за часове движението от София към Бургас. Край Стара Загора, откъдето минава целият трафик заради ремонта на магистрала „Тракия”, се удариха два камиона, а единият от тях се запали.

Рапърът Устата оцеля след жестока катастрофа (СНИМКИ)

Катастрофа с патрулка затвори пътя Роман - Хубавене

Сблъсъкът между двата тежкотоварни автомобила е станал точно в 12:05ч. Инцидентът е станал на Западния околовръстен път на Стара Загора. В момента на катастрофата е имало натоварен трафик, тъй като от там преминават всички пътуващи към Бургас.

Камионите са се движили в посока София. Камион с цистерна, превозваща сурово мляко, застига и блъска движещия се отпред тир. Той, от своя страна, намалил заради маневра на кола пред него.

Сблъсъкът между двата тежкотоварни автомобила е бил изключително тежък. Шофьорската кабина е буквално смачкана. Минути след като водачът е излязъл от него, пламъци обхващат камиона. За щастие при инцидента няма пострадали хора.

Само за минути, по пътя се образува километрична опашка от тежкотоварни автомобили. Участъкът бе затворен за движение четири часа. Заради засиления трафик към морето се наложи колите да бъдат отбивани през магистрала „Марица”.

 

Един от обходните маршрути минаваше през старозагорското село Ракитница, където трафикът продължи да бъде интензивен и в двете посоки часове, след като движението беше пуснато. На моменти колоната от автомобили се движат с около 10 км/час.

 

 

Репортер: Георги Манев.