На шофьора му е прилошало

Училищен автобус с деца катастрофира в Хасковско. Инцидентът е станал в село Козлец. На шофьора му е прилошало, загубил е контрол и се е ударил в крайпътна къща.

Катастрофа затвори пътя към морето, отбиват "Тракия" през Димитровград (СНИМКИ)

Малко след 12 автобусът със седмокласници вози децата към домовете им след изпита по математика. В Козлец спира, за да остави едно от децата. Шофьорът си купува кафе и продължава към следващото село. Но само секунди след това губи контрол и се удря в къща.
 
"Децата са добре, веднага са ги извозили с коли. Кметът на Зорница е дошъл и ги е прибрал", заяви Мариана Узунова, директор на ОУ "Св. св. Кирил и методий" - с. Конуш.
 
 Шофьорът обаче е пострадал и е откаран с линейка. "В първия момент шофьорът беше легнал с лице надолу и му течеше кръв от носа. Уплашихме се и помислихме, че е починал, но когато проверихме - дишаше", разказва Бейнур Кадир - кмет на с. Козлец.

37-годишен шофьор загина след удар в билборд на "Хемус"

"На шофьора му е прилошало поради здравословни проблеми. Не е установена алкохол с проба с дрегер", заяви Димо Чобанов - началник на Пътна полиция - Хасково.Синхрон: ДИМО ЧОБАНОВ - началник на Пътна полиция - Хасково.

Шофьорът е бил на лекар преди няколко седмици, днес е казал на колегата си, че е добре.

"Беше му зле един ден, в който директоркта му каза да отиде, да се прегледа, излезе в болничен и се върна след празниците. Беше добре", разказва Васил Делиев, колега на шофьора. 

 Материалните щети по къщата, в която се е ударил автобусът са малки.
 
"Тръбите ще сменяме, хайде. Само човекът да оздравее, аз това искам", заяви Педрие Гюмер, собственик на къщата. 
 
 Автобусът беше откаран от друг шофьор и му предстои ремонт. Шофьорът остава на лечение в болницата. Няма опасност за живота му.

Репортер: Димитър Иванов

Рапърът Устата оцеля след жестока катастрофа (СНИМКИ)