Според Максим Бехар България не трябва да има визи за туристи

Има редица проблеми на дневен ред, които трябва спешно да бъдат решени, за да не обяви България летния сезон за нулев. В ефира на предаването "Социална мрежа" темата коментираха Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА-асоциация, Максим Бехар – дипломат и световен PR експерт и Мирослав Михайлов, председател на Управителния съвет на Института за развитие и устойчивост на туризма.              

Според Бехар България не трябва да има визи за туристи. Той смята, че туризъмът ни не се рекламира достатъчно и е необходим министър на имиджа. 

"Бордът по туризъм и другите браншови организации трябва да се обединят в консултантски борд към министър-председателя. Един път в месеца да се срещат и да обсъждат как се промотира България", сподели идеята си Бехар.

Сийка Кацарова от своя страна заяви, че бъдещето е на здравния туризъм – като част от превенцията и профилактиката на населението на Европа. А по думите на Мирослав Михайлов трябва да обърне внимание на качеството на услугите в туризма, защото има много рекламации и България си е спечелила славата на low cost дестинация. Според него летният сезон може да бъде удължен и до октомври.

Туроператорите искат да няма PCR тестове за украинци

Туристическият бранш е в очакване двете служебни министерства - на туризма и на здравеопазването, днес или утре да излязат с решение за сваляне на изискването за PCR тестове за туристите от някои източноевропейски държави. При забавяне на това решение хотелиерите се заканват да преприемат протестни действия. 

Всичко по темата гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.