Коментар на бившия военен пилот Николай Калев

Възможните причини за трагедията със загиналия военен пилот в ефира на „Здравей, България” коментира бившият военен пилот Николай Калев. 

„Не можем категорично да кажем какво е станало във въздуха. Това е силен психологически удар върху семейството и колегите му. Има известно информационно затъмнение. Нека проявим търпение, докато комисията си свърши работата. Фактите, които излизат, дават противоречиви версии за случилото се. Една от хипотезите беше, че се е взривила ракетата на крилото. След време стана ясно, че не е така. Според мен проблемът е в това, че вероятно парашутният купол се е разкъсал. След това ръководителят на стрелбата е трябвало да спре изпълнението на задачата. Трябва да има някаква минимална височина, на която летецът да може да слезе”, заяви Калев.

Жената на загиналия военен пилот с нейна версия за трагедията

По думите му има и друга хипотеза. „Началникът на отбраната адмирал Ефтимов спомена, че вероятно самолетът се е взривил още във въздуха, а не при докосване на морската повърхност", каза още бившият военен пилот.

Според него летецът е нарушил мерките за безопасност, докато се е опитвал да се спаси. По думите му е трябвало наблизо да има спасителен хеликоптер.

Целия разговор гледайте във видеото.

Загинал е пилотът на падналия боен самолет