Ударили са се лек и товарен автомобил

Двама мъже са загинали на място при тежка челна катастрофа между лек и товарен автомобил на пътя Русе - Разград в района на Цар Калоян. Починалите са били в колата. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според първоначалната информация на прокуратурата шофьорът на колата, по време на движението си в завой, навлиза в насрещното, където в този момент се намира товарния автомобил. Стига се до челен сблъсък между двете превозни средства.

Влак помете кола на жп прелез, има загинал (СНИМКА)

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътно-транспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Разград. Предстои да бъдат направени редица експертизи. Разследващите допускат, че алкохол и висока скорост са причина за тежкия инцидент.

 

 

"Преди няколко дни има оплакване от тях двамата, че са карали пияни в близкото село. Шофьорът на тира е тестван с дрегер, който е отчел нула промила", обясни прокурор Сезгин Осман.

Движението се осъществява двупосочно по локалното платно. От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на Пътна полиция.