Той си отиде на 80-годишна възраст

Вълна от реакции след смъртта на легендарния барабанист на Ролинг Стоунс Чарли Уотс. Негови колеги от музикалния бранш у нас и по света почетоха паметта му с послания в социалните мрежи.

Уотс почина в болница в Лондон на 80-годишна възраст. Кой беше той и какво означава да живееш в ритъма на Ролинг Стоунс?

Музика, която вълнува – това е лайтмотивът в живота на Чарли Уотс.

Джентълмен на и извън сцената – Чарли Уотс се изкачва до музикалния връх със стил.

В началото на кариерата си свири основно в блус клубовете на Лондон. Именно там се среща с Брайън Джоунс, Кийт Ричардс и Мик Джагър. А продължението се нарича Ролинг Стоунс.

Смъртта на Уотс беше последвана от вълна от реакции в социалните мрежи. Елтън Джон написа, че денят е много тъжен, защото Уотс е бил изключителен барабанист. А според Лени Кравиц този свят е бил напуснат от „ритъма на Стоунс“. Послание остави и Пол Маккартни.

„Чарли беше фантастичен барабанист. В кръвта му остана рок едн рола. Както и да е, обичам те, Чарли“, сподели той.

 

Почина барабанистът на „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс (ВИДЕО+СНИМКИ)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Вълна от реакции последва и у нас. В съзнанието на Васко Кръпката има нещо специфично в сценичното поведение на Уотс, което го различава от всички останали.

„Обикновено парчетата на Ролинг Стоунс започват така: тее, тее, тенааа – разглобена китара и изведнъж започва една пулсация, която си е типично негова, даже той не си събираше ръцете на барабанчето“, разказва Васко Кръпката и добавя, че Уотс винаги се е държал като джентълмен – както на сцената, така и извън нея.

Мик Джагър отпразнува края на локдауна с ново парче (ВИДЕО)

„Той е интелекта в групата. Чарли Уотс винаги е бил спокойният, умният барабанист, умният човек, не се е изцепвал, както Мик Джагър и Кий Ричардс“, смята Кръпката.

Според Димитър Кърнев златните години на Ролинг Стоунс са белязани от двубоя с Бийтълс. Кой обаче спечелил значение нямало, тъй като Стоунс са успели да превърнат музиката си в непреходна.

„Влакът „Ролинг Стоунс“ няма да спре поне докато аз съм жив“, казва китаристът. Според Кърнев новото поколение няма да забрави Чарли Уотс.

„Най-старшият член на Ролинг Стоунс със сигурност ще бъде безсмъртен. А той отдавна е такъв, между другото, както и всички членове на Стоунс“, добавя той.

И Кърнев, и Васко Кръпката бяха единодушни – рок енд ролът е загубил една от легендите си, но рок енд ролът няма да умре, докато има кой да го обича.

Най-малкият син на Мик Джагър - копие на баща си (СНИМКА)