Ученик извади пистолет в класна стая и стреля с него по свои съученици

Четирима души бяха ранени, след като ученик извади пистолет в класна стая и стреля с него по свои съученици в гимназия в Тексас, съобщиха от полицията.

„Това не е случаен акт на насилие. Ученик се сби и извади оръжие “, каза помощник-началникът на полицията в Арлингтън Кевин Колби пред репортери.

По думите му трима души са хоспитализирани, двама от тях с огнестрелни рани. Четвърти човек, бременна жена, е прегледана на място за леки наранявания и освободена.

Тийнейджър е убит при стрелба в САЩ, втори е тежко ранен

Колби каза, че по време на инцидента са произведени повече от "два или три изстрела".

Училището беше заключено след стрелбата и полицията в Арлингтън създаде защитена зона за родителите, за да се съберат с децата си. На място имаше полицейско присъствие около училището, с въоръжени офицери, които претърсваха разпръснатия кампус, както и линейки и пожарни коли.

По-късно полицията задържа 18-годишния тийнейджър, който извади пистолет в класна стая и стреля с него по свои съученици след сбиване, е арестуван. Това се казва в изявление, публикувано в сряда на страницата на местното полицейско управление в Twitter.

„Заподозреният е задържан без да окаже съпротива. Той е обвинен във въоръжено нападение с утежняващи вината обстоятелства“, се казва в изявлението.

Раниха 13-годишно момче при стрелба в училище в Мемфис (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гимназия Тимбървю има около 1900 ученици. След една година, прекарана предимно в онлайн обучение, американските ученици се върнаха в класните стаи.

Повече от 248 000 ученици са били изложени на насилие с оръжие в американските училища, откакто 13 души бяха убити при клането в гимназията Колумбина в Колорадо през 1999 г., според данни на "Вашингтон пост". През 2018 г. е имало 25 училищни стрелби и още 23 през 2019 г.

Най-смъртоносната скорошна училищна стрелба в САЩ се случи през 2018 г., когато 17 души бяха убити при стрелба от бивш ученик в гимназия в Паркленд, Флорида. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 

Източник: БГНЕС