Той беше хоспитализиран заради инфекция

Бил Клинтън ще остане в болницата за през нощта, съобщи говорителят му в Twitter. Той добави, че показателите за здравословното му състояние "се движат в правилната посока", предаде Ройтерс. 75-годишният Клинтън, който беше президентна САЩ  до 2001 г., във вторник вечер постъпи в болница в Калифорния за лечение на инфекция, която не е свързана с COVID-19.

Приеха Бил Клинтън в болница

Сътрудник на бившия президент съобщи пред репортери, че той е приет за лечение на урологична инфекция, като е настанен в интензивно отделение на болницата, но не получава интензивно лечение, предаде Асошиейтед прес. Сътрудникът не конкретизира какво е наложило Клинтън да бъде настанен в интензивно отделение.

По думите на сътрудника инфекцията е засегнала кръвообращението на Клинтън, но той се подобрява и не е изпадал в септичен шок, потенциално животозастрашаващо състояние.
Бившият президент e в добро настроение, а при него е съпругата му Хилари. Дъщеря му Челси не е там, уточни сътрудникът.

САЩ отбелязват 20 години от атентатите на 11 септември (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сегашният президент на САЩ Джо Байдън съобщи пред репортери, че Клинтън ще бъде изписан скоро, но добави, че не се знае дали това ще стане още днес или по-нататък. Преди това Байдън се обади по телефона на Клинтън, за да му пожелае бързо оздравяване, съобщи Белият дом. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА