Интервю с д-р Боян Христовски, кардиолог в COVID отделението и Кардиологията на МБАЛ ,,Св. София” в София

д-р Боян Христовски, кардиолог в COVID отделението и Кардиологията на МБАЛ ,,Св. София” в София
Убиецът без аналог – болното сърце – погубва повече хора от всички други причини* за летален изход взети заедно! Дори войните и инцидентите не ни изтребват така коварно и масово. Сега стана още по-страшно. Намираме се в хватката на вирус, който нанася такива поражения на сърцето, че някои едва оцеляват.

За да разберем наистина ли болестта протича толкова тежко при хора с отслабени сърца и как да намерим спасение, потърсихме кардиолог от „горещото“ COVID отделение при МБАЛ ,,Св. София”. Избрал професията да спасява човешки животи, д-р Боян Христовски разкрива наблюденията си от първа линия. 

Д-р Христовски, наистина ли пораженията за сърцето са толкова големи и има ли спасение?

За съжаление да. Вирусът „атакува“ по особено коварен начин не само дихателните органи, но и сърдечно-съдовата система. Освен това практиката показа, че заболяването е особено опасно за хора с вече установени и диагностицирани заболявания на сърдечно-съдовата система поради редица фактори, на които сега няма да се спирам.

Питате ме за спасение. Цял свят за това пита. Истината е, че то се постига индивидуално – миксът терапевтични средства за всеки може да се окаже различен, но твърдя със сигурност, че подкрепата за сърдечно-съдовата система е ключова. Сами разбирате, че от тази трибуна не мога да препоръчам на читателите ви нито едно от лекарствата, които изписвам в практиката си, но нещо природно, с което си помагам ежедневно, е маслото от крил Visilife (Висилайф).

Как точно то помага на сърцето?

Първо нека уточня, че когато говорим за „сърце“, често имаме предвид цялата система – сърце, кръвоносни съдове и кръв. Visilife има уникалното качество да се грижи за нормалната дейност на всяка една от тях. Той съдържа специален вид масло от антарктически скариди - крил, което е богато на абсолютно същите омега-3 полиненаситени мастни киселини, каквито има в човешкото тяло. Това му дава огромно предимство.

Така например Visilife може да повлияе изключително добре върху нивата на кръвното налягане. Предвид причините за повишеното кръвно, ефектът му е различен при различните хора, но наблюденията ми сочат, че положителните промени понякога са достатъчни, за да предотвратят нежелани последици при пациенти със стеснени коронарни съдове или преживели сърдечно-съдов инцидент.

Силата му като антиоксидант за мен е друга важна причина да ползвам Visilife в практиката си. Какво прави антиоксидантът? Най-просто казано, той предотвратява увреждането на клетките от свободните радикали и едновременно с това повишава имунитета.

А влияе ли на холестерола?

Да, може да повлияе. Както самостоятелно, така и в комбинация със статини. Клиничните изследвания показват, че само с 2 капсули на ден Visilife може да понижи нивата на „лошия“ холестерол с цели 30% и същевременно да повиши тези на „добрия“ с 40% и то за 3 месеца. Като вид ”мазнина”, свободно плаваща в кръвта на молекули, наречени липопротеини, холестеролът може да се натрупа по стените на съдовете и да образува известните атеросклеротични плаки. Това обаче е процес, който можем с помощта на Visilife да опитаме да върнем обратно, тъй като той влияе директно на липидния профил.

Предвид директната заплаха за работата на сърдечно-съдовата система, моят съвет към пациентите е да се погрижат за нея своевременно, да не се чака лошото. Бидейки изцяло природен продукт, Visilife е напълно приложим в комбинация с лекарствени препарати, като препоръчваните дневни дози се определят в зависимост от третирания проблем.

Можете да откриете Visilife в най-близката аптека до вас.

Повече информация за Visilife може да намерите ТУК >>>

*Data source: https://ourworldindata.org/causes-of-death#what-do-people-die-from

 

Източник: Visilife