Обиколката е с продължителност 5 часа

Хонконг изненада жителите и гостите на града с нестандартно пътуване. Любителите на пътешествията и лишените от сън може би са на път да открият идеалната за тях екскурзия, пише Independent. 76-километровото пътуване с двуетажен автобус, траещо пет часа, е предназначено за онези, които лесно заспиват в превозно средство. То е вдъхновено от уморените пътуващи, които заспиват лесно в градския транспорт, пише още Vesti.bg. Пътниците могат дори да си носят възглавници, одеяла и чехли по време на обиколката из града.

Цените на билетите варират в зависимост от мястото, което пътникът избере в двуетажния автобус.

Пет съвета за добър сън

"Планирахме нови обиколки, когато видях публикация в социалните мрежи на мой приятел, в която разказва колко стресиран е от работата си и не може да спи през нощта. Когато пътува в автобус обаче, той спи добре", казва Кенет Конг, мениджър Маркетинг и бизнес развитие на компанията организатор на автобусната обиколка.

Първата обиколка на "Sleeping Bus Tour" миналата събота е била напълно разпродадена. Пътниците са получили лакомства, помощни средства за сън, маска за очи и тапи за уши, които да им помогнат да спят по-добре.

По време на обиколката автобусът спира на различни живописни места на о. Лантау, както и в зоната за поддръжка на самолети близо до летището в Хонконг, за да могат пътниците да си направят снимки.

Как лунните фази влияят на съня ни

Според д-р Шърли Ли, главенизследовател в лабораторията за изследване на съня в университета в Хонконг, тенденцията хората да заспиват в обществения транспорт е нещо нормално в днешно време, тъй като хората нямат достатъчно време за сън. 

"Затова трябва да използваме друго време, например докато пътуваме за работа", добавя тя.

Д-р Ли смята, че създавайки си този навик, за някои хора ще е много по-лесно да заспят в автобуса, тъй като го свързват с градския транспорт.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 

Източник: Vesti.bg