Защо кметът на Забърдо реши да стимулира имунизацията в селото?

На фона на всички опити и организирани кампании за масово ваксиниране срещу COVID-19, кметът на едно родопско село предложи атрактивна оферта на съселяните си. Една седмица безплатна почивка в 4-звезден хотел в Приморско ще получи всеки, който се ваксинира в Забърдо. Това обяви Валентин Черпоков, кмет на селото, прочуло се като родопския Холивуд. По думите му снощи за имунизация са се записали 15 души, а днес сутринта - още двама.

В селото живеят около 500 човека, а само 30 са ваксинирани. „Приканваме всички да се ваксинират, за да останем живи. Това е единственият начин. Имаме много познати, които загубиха битката с вируса”, разказват хората от селото.
Много хора от селото казват, че не са виждали морето през целия си живот. Други споделят, ч са ходили на море само веднъж.

„Идеята ми дойде, защото за една седмица имахме шестима починали. Това е трагедия! Смятам, че по този начин ще накарам хората да се ваксинират”, казва кметът Черпоков.

Той обясни, че почивките ще бъдат спонсорирани на 100% от няколко транспортни фирми в региона.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК