Целта е по-голяма информираност за ваксинирането

Артистите Христо Мутафчиев и Мария Статулова застават зад информационната кампания на БЧК "Бъди отговорен", чиято цел е насочване на вниманието на различните общности към важността на ваксинирането и спазването на противоепидемичните мерки в борбата с COVID-19. 

"Правим го от любов към хората. Искам аз и семейството ми да сме здрави, да се прегръщаме. Здравето е и наша човешка отговорност", сподели Статулова. 

Според председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев отговорните лица в държавата, трябваше по-рано да излязат и да дадат пример. 

БЧК стартира кампания с цел да стимулира ваксинацията срещу COVID-19

"Не биваше да си мълчат от страх да не изгубят доверието на хората. Популизъм е да настъпиш по болното място и да кажеш как трябва да се случват нещата", обясни той и призова хората да погледнат по-спокойно на ситуацията, без истерия. 

"Сегашното поколение разрушава авторитетите, така няма реална база за сравнение и е лесно податливо на влияния", смята Мутафчиев. 

Мария Статулова от своя страна припомни, че ваксинацията в България съществува от повече от 120 години. 

"Днес всеки решава, че трябва да мисли сам за себе си по тази тема, но мисленето не е за всеки", допълни тя. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: