На първи тур на изборите в хасковското село са гласували 220 от тях

Днес се провежда вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент. В балотажа участват кандидат-президентските двойки, издигнати от инициативни комитети, Румен Радев-Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева.

Първите гласуващи в Славяново - родното село на Румен Радев, дойдоха само пет минути след отварянето на секцията. За президент хората казват, че избират кандидата, който да представя България достойно пред света.

„Трябва да мисли за народа, да слезе при него, да вижда, че хората гладуват, че има мизерии. Стига с тези олигарси”, смята Делчо Келешев. 

 

За някои избиратели машината се оказа предизвикателство, но това не ги отказа да дадат своя глас. „За по-добра България, за по-добър начин на живот - няма какво да ни откаже”, каза Пламен Недев.

Още следобед избирателната активност в селото вече надмина тази на изборите миналата седмица. „Може би търсят промяна”, уточни председателят на СИК Димитър Севов.


Майката на настоящия президент Румен Радев също отиде от урната. „Знаете за какво трябва да гласуваме. За по-голяма вяра в институциите - там да са достойни хора, които да обръщат внимание и на хората от изоставените села”, обясни Станка Радева.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.