Около 50 смерча премина през осем американски щата

Президентът Джо Байдън ще посети тежко засегнатия от серията торнадо щат Кентъки. На място той ще се запознае с мащабите на щетите от природната стихия.

Над 50 торнада премина през осем американски щата, като най-тежко пострада Кентъки. Местните власти се опасяват, че броят на жертвите вероятно ще надхвърли 100, тъй като надеждата за намиране на оцелели намалява. Джо Байдън обяви бедствие от федерално значение в щата Кентъки, което отваря пътя за отпускане на допълнителна помощ от федералното правителство.

Президентът Байдън отпусна федерална помощ след опостушителното торнадо

"С всеки изминал ден последиците от това опустошение стават явни, а дълбочината на щетите -все по-очевидни. Ще бъдем там толкова дълго, колкото е необходимо, за да помогнем, а комбинацията от държавни, федерални и доброволчески организации ще направи всичко необходимо. В крайна сметка не само ще бъдат разчистени отломките, но ще се осигурят необходимите средства да продължи животът, училищата ще бъдат отворени, а домовете изградени отново", заяви президентът на САЩ Джо Байдън. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Станимира Шикова