Повече от 50 външни министри, включително на България, Русия, САЩ и Великобритания, са участвали в срещата в Стокхолм на 2-3 декември

Петнадесет души от девет държави, присъстващи на срещата на Съвета на министрите на ОССЕ в Стокхолм, са дали положителна проба за COVID-19 след събитието. Това съобщи в. Dagens Nyheter, позовавайки се на шведското външно министерство.

"Проследихме много внимателно да няма заразени след срещата, но ето, че има", обясняват от министерството. Участниците е трябвало да се подложат на PCR тестване по време на събитието.

Пека Хаависто, министър на външните работи на Финландия, е дал положителна проба за COVID-19. Повече от 50 външни министри, включително на България, Русия, САЩ и Великобритания са участвали в срещата в Стокхолм на 2-3 декември.

Съветът на министрите на ОССЕ е централният орган за вземане на решения по въпросите за сигурността и съществуващите заплахи, укрепване на мерките за изграждане на доверие и подобряване на сътрудничеството в Европа. Заседанието се свиква веднъж годишно от страната - председател на организацията. От 1 януари 2022 г. председателството на ОССЕ преминава към полския външен министър Збигнев Рау.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Илиян Ушеров
Източник: БГНЕС