Убитата е Еранухи Пехливанян - собственичка на аптеки в крайдунавския град

Окръжната прокуратура в Русе и Областната дирекция на МВР разкриха подробности около грабежа, отвличането и жестокото убийство на Еранухи Ованес Пехливанян - собственичка на аптеки в крайдунавския град. Двама души са подведени под наказателна отговорност.

По нареждане на главния прокурор Иван Гешев, поради високата степен на организираност в действията на предполагаемите извършители, Върховната касационна прокуратура също ще наблюдава случая.

Жестоко убийство на жена в Русе

Хронологията

Жертвата е обявена за издирване на 14 януари. Образувано е досъдебно производство и цялото ръководство на ОД на МВР е било ангажирано със случая.

Данните сочат, че на 11 януари жертвата била похитена от извършителите. Те я следили повече от месец и установили навиците от ежедневието й - често носила в себе си големи суми пари в брой.

Привечер излязла от аптека с 20 хил. лева и сама тръгнала към автомобила си, паркиран в близост до сградата на НАП. Там била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, наподобяваща тези на полицаите. Той поискал личната й карта, след което се качил в автомобила й, сложил й белезници и подкарал колата. Другият похитител се движил с друг автомобил след тях. Жертвата била преместена от нейната в другата кола, сочат данните на разследващите.

Какви са версиите за жестокото убийство в Русе?

Извършителите взели въпросните 20 000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома й, в който държала още 45 000 лв. в различни валути. Взели и тях. Отвели я в покрайнините на град Русе и там я убили чрез удушаване. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от държавното обвинение.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.