Исканията им са да бъде премахнат вечерният час и 50% запълнен капацитет

 Собственици и работещи в заведения в Стара Загора се вдигнаха на протест. Те настояват да се отменят въведените в региона от 25-ти януари мерки. Новите правила ограничават на 50% капацитета на заведенията, както и работното време - до 22 часа. Протестиращите донесоха черен ковчег, който според тях е символ да предстоящите фалити в бранша. За кратко беше затворено възлово кръстовище в Стара Загора. Исканията за промяна в ограничителните мерки, бяха представени пред областния управител. Той е организирал среща с представителите на бранша и медицинския съвет в региона, която ще се проведе утре.

“Нямам идея докога ще издържа. В момента вадим пари, които сме спестили в месеците, когато е имало повече обороти, за да плащаме на персонали, за да плащаме осигуровки, за да плащаме ДДС, да плащаме всичко, което е нужно”, каза Иван Иванов.

НОВИТЕ МЕРКИ В СОФИЯ: Спазват ли заведенията ограниченията

 

“Нашите искания са само 2 - да бъде премахнат вечерният час и да бъдат премахнати 50% запълнен капацитет, защото това ще убие и без това слабите ни обороти и бизнеса в града”, заяви един от протестиращите. Той допълни още, че в област Стара Загора вече има множество хотели и заведения, които са затворили вратите си за посетители и “ще има още много такива, които ще затворят завинаги, ако държавата не ги компенсира.

Още гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.