Кадри от удара бяха показани в акаунта в Twitter на военното министерство

Министерството на отбраната на ОАЕ съобщи, че ПВО отбраната на страната е прехванала ракета на хусите над Абу Даби късно в неделя, когато на визита в емирството още е бил израелския президент Ицхак Херцог, предаде Ройтерс. При атаката няма пострадали или щети, тъй като отломки от ракетата паднали в ненаселен район.

Последвал ответен удар на водената от Саудитска Арабия коалиция по ракетна площадка на хусите в провинция Ал Джауф в Йемен. Кадри от удара бяха показани в акаунта в Twitter на военното министерство на ОАЕ.

Това е трета подобна атака на хусите срещу ОАЕ в последните две седмици, отбелязва Ройтерс.

Говорител на бунтовниците обявиха днес, че изстреляли балистични ракети към Абу Даби – столицата на Обединените арабски емирства, и няколко дрона към Дубай – регионален бизнес хъб, предаде Ройтерс.

Централите на значими компании в ОАЕ и други важни обекти ще бъдат мишена на атаки в предстоящия период, предупреди Яхия Сариа - военен говорител на проиранската група, в обръщение по телевизията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Цветина Петкова
Източник: БНР