Според него предвид поведението на премиера около празненствата на "Даунинг стрийт", той не може повече да остане на този пост

Арън Бел, британски законодател от управляващата Консервативна партия, каза днес, че е внесъл писмо с искане за гласуване на недоверие на Борис Джонсън, тъй като според него предвид поведението на премиера около скандалните празненства на "Даунинг стрийт", той не може повече да остане на този пост, предаде Ройтерс.

Четирима висши сътрудници на Борис Джонсън подадоха оставки

Вот на недоверие срещу Джонсън може да се проведе, ако 54 от общо 360 депутати консерватори внесат писмо в партийния Комитет 1922.

Бел изрази дълбоко разочарование от ситуацията, особено като се има предвид, че е подкрепил кандидатурата на Джонсън за лидер. "Но злоупотребата с доверие, която събитията на "Даунинг стрийт" номер 10 представляват, и начинът, по който той се отнесе към тях, правят невъзможно оставането му на този пост", изтъкна той в изявление, публикувано в Twitter.

Джонсън се извини след публикуването на доклада за „Партигейт"

Писмата до партийния Комитет 1922 са поверителни, така че единствено председателят Греъм Брейди знае колко са били внесени. Досега осем депутати от Консервативната партия са заявили публично, че са внесли писмо с искане за гласуване на недоверие на Борис Джонсън. Сред тях е Роджър Гейл, депутат от 1983 г. и бивш заместник-председател на Консервативната партия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА