Външните министри на Австрия, Словакия и Чехия се срещнаха с военни в Донбас

Министрите на външните работи на Австрия Александър Шаленберг, на Словакия Иван Корчок и на Чехия Ян Липавски посетиха демаркационната линия в Донбас, където се срещната с украински военни. Информацията бе съобщена в Twitter от посланика на Украйна в Чехия Евгений Перебийнис. Той публикува снимки и видеоклип от пътуването, на които се виждат облечените в бронежилетки и с каски на главите дипломати, които разговарят с военнослужещи от украинската армия.

 

След пътуването в Донбас министрите ще разговарят с украинския си колега Дмитрий Кулеба, предаде БГНЕС. По-рано днес украинският външен министър съобщи, че след посещението си в Луганск тримата министри ще пристигнат във вторник в Киев.

Кулеба припомни, че днес в Киев пристига външният министър на Германия Аналена Бербок, която във вторник ще отпътува за Донбас. Освен това във вторник в Киев се очаква да пристигне и френският президент Еманюел Макрон, който ще се срещне с украинския си домакин Владимир Зеленски.

„Това ще бъде първото посещение на френски президент в Украйна за последните 24 години“, подчерта Кулеба. Макрон ще бъде придружаван от своя външен министър Жан-Ив Льо Дриан.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Ина Григорова