Салах Абдеслам заяви, че сам се е отказал да взриви експлозиви

Основният обвиняем по делото за атаките в Париж през ноември 2015 г. заяви, че не е убивал никого и че сам се е отказал от намерението да взриви експлозивите. При серията от нападения тогава загинаха 130 души.

32-годишният французин от марокански произход Салах Абдеслам е единственият оцелял от джихадистите, участвали в нападенията срещу шест ресторанта и барове, концертната зала “Батаклан” и стадиона "Стад дьо Франс".

И във Франция организираха "Конвой на свободата"

Разследващите твърдят, че по време на атаките жилетката с експлозиви, която е носел обвиняемият, не се е взривила, и той е избягал от френската столица в часовете след кървавите събития.

“Наистина виждаме, че има една форма на арогантност, на безразличие и това е нещо, което всъщност може да ни тревожи. Той се държи така, сякаш е звездата на деня. Нека опитаме да не се поддаваме на тази негова стратегия”, каза Филип Дюпрон, който е жертва в атентатите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Калина Петкова