Коментар на журналистите Иво Танев и Калина Крумова

Темата с насилието над деца отново е на дневен ред и е ужасяваща. Това каза в ефира на „Твоят ден” журналистът Калина Крумова.

„Политиката си е политика, ще продължат същите процеси в нея, но това с децата е много по-страшно. Ако до преди две години беше нормално да казваме, че в училищата нещо не върви, че няма дисциплина. Днес нямаме това оправдание. Голяма част то децата се обучаваха онлайн. Би трябвало, извеждайки от институцията, за която твърдим, че има проблеми, да видим промяна. Такава няма”, обясни тя.

ПЪРВО ПО NOVA: Агресия между деца в Монтанско (ВИДЕО)

На противоположното мнение е журналистът Иво Танев. Според него политиците носят голяма вина през последните 30 години за бездействието си.

„Много опитаха да направят нещо, но не успяха. Обслужваха се нечии интереси, но не и националните. Ситуацията с агресията между децата е отражение на обществото. Обучавайки се предимно дистанционно, децата нямаха никакви ограничения в интернет”, допълни той.

 

 

Повече вижте във видеата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.