Това казаха Иска Михайлова и Андрей Новаков в ефира на NOVA

Безпрецедентна агресия. Така евродепутатът Иска Михайлова нарече случващото се в Украйна. Тези санкции няма да спрат военните действия, но ще накарат Путин да се замисли какви може да са последствията за Русия.

Петков: 1/3 от украинската армия вече е унищожена

„Вярно е, че Европа отсъстваше от дипломатическите разговори с Русия преди инвазията. Нека не забравяме обаче и с кого разговаряме. Немалко анализатори подчертаха, че Путин не се интересува от Европа, а от САЩ. Иска да се мери с тях, ЕС не е интересен субект за разговори”, допълни Михайлова.

 „Аз съм разочарован от това какви санкции ще наложи ЕС на Русия. Виждам една слаба Европа и липса на всякакво лидерство. Европейският съвет взе решение да спре търговията с части за пътнически самолети, а те вчера са превзели АЕЦ „Чернобил”. Това каза в ефира на NOVA евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

МВнР: Украйна иска спешна хуманитарна помощ от България

По думите му едва ли ръководството на руската армия тръпне да разбере, че остро осъждаме инвазията в Украйна, при положението, че за 24 часа Русия превзе половината държава.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Калина Петкова