Изображението показва украински войник и руски кораб

Дълги опашки се извиха пред главната пощенска станция на Киев. Много украинци искат да си купят пощенски марки с изобразен украински военен с неприличен жест към руски военен кораб.

Още преди да стане ясно, че крайцерът „Москва" е потънал, новината за нанесената му повреда повиши сериозно интереса към чисто новата пощенска марка. Тя е посветена на украинския военнослужещ Роман Грибов, който беше заловен от руснаци на Змийския остров, в началото на войната, след като отправи неприлична дума по техен адрес.

„Във всеки регион, включително Чернигов, пред почти разрушената ни пощенска станция също пуснахме марката. Хората в цялата страна купуват, трябва да видите опашките. Сигурен съм, че след вчерашните новини ще имаме още повече клиенти. Марката е издадена в тираж от един милион”, заяви ген. директор на Украинските пощи Игор Смилиански.

„Мисля, че марката показва издръжливостта на хората. Показва как украинците ще се бият и ще спечелят. Хората между другото ме питат какъв ще бъде следващият дизайн, какво ще изобразим след това. Ще го запазим в тайна за известно време, но съм сигурен, че ще има следваща голяма марка, която ще отпразнува победата на Украйна”, добави той.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Росана Манева