През почивните дни времето ще е динамично

Във вторник сутринта ще е ясно над по-голямата част от страната, с леки пролетни мъгли в някои ниски райони на изток. В ранния следобед се очакват локални превалявания в Западна и на места в Централна България. На югозапад се очакват и гръмотевици.

Температурите в топлата част на деня ще варират между 20 и 25-26 градуса. По-хладно ще е по крайбрежието (17-19 градуса), където вятърът днес ще е от североизток, и в планините (4-12 градуса спрямо надморското равнище).

В сряда дневните температури ще се запазят. Следобедната облачност обаче ще е по-видима, с локални превалявания в западните райони. В четвъртък и петък температурите ще продължат да се повишават, с очаквани стойности около и малко над 30 градуса.

През почивните дни времето ще е динамично, с локални валежи, гръмотевична активност и риск от градушки. В началото на следващата седмица се очаква и понижение на температурите.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.