Времето ще е нестабилно през почивните дни

В събота сутринта облачността ще е минимална над по-голямата част от страната. Единствено в северозападните райони тя ще е видима в ранните часове. В хода на деня над страната ще премине студен атмосферен фронт. От северозапад на югоизток ще има условия за мощна гръмотевична активност, локални, краткотрайни, на моменти интензивни, валежи с резки пориви на вятъра. Рискът от градушки е значителен. Дневни температури – между 25 и 30 градуса.

През нощта и в неделя валежите ще се изнесат на изток. В последния ден на седмицата следобедните гръмотевични бури ще са в източната половина от страната. Отново с предпоставки за бурно време с интензивна гръмотевична активност, моментни силни пориви на вятъра и опасност от градушки. Температурите в топлата част на денонощието ще се запазят с леки колебания в интервала от 25 до 30 градуса.

Времето ще остане нестабилно и в понеделник, отново с повече облаци и следобедни валежи в планините и около крайбрежието. Дневните температури ще са без резки промени, благодарение на топъл въздух, който ще продължи да нахлува от запад. Вторник се очертава да е слънчев и особено топъл ден с температури над 30 градуса в западните части на Дунавската равнина.

Около средата на седмицата ще премине пореден студен фронт, който ще дестабилизира атмосферата с предпоставки за краткотраен, интензивен валеж с гръмотевици и опасност от градушки. Очаква се и понижение на дневните температури с няколко градуса до мартенския интервал от 13 до към 18-19 градуса.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.