От своя страна бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев счита,че има много сериозна атака на руските служби в България

"Войната и дестабилизацията в България са свързани и общия корен са руските интереси. Когато оценяваме ситуацията в България трябва да имаме предвид информационната война. Целта на Москва е дестабилизация на НАТО и ЕС. Едно от слабите звена е България, затова се цели идване на власт на послушно управление". Това заяви бившият зам.-министър на отбраната Велизар Шаламанов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му ценностите на Европа ще бъдат защитени, ако Украйна победи във войната. "Ускорено трябва да бъде внесено оборудване за сухопътните войски", счита той.

От своя страна бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев счита, че има много сериозна атака на руските служби в България. "Цели се дестабилизация на политическия живот, включително с навлизането на Янев в политиката с неговата партия. Не само, че не помагаме на Украйна, а и сме в неприятелския списък на Русия. Това означава, че ние се лутаме. Македония, Сърбия и България са основни цели на руското разузнаване", смята той.

Според него при създаващите се русофилски партии БСП ще оказва съпротива за военна помощ на Украйна. "Няма и да участваме в следвоенното им възстановяване, губим дивиденти", предупреди Керемедчиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.